lauantai 21. kesäkuuta 2014

Osa 5. Lapsia talon täydeltä

 photo marina1.png
Taneli ja Milja kyläilivät usein Tuulivirtojen talossa. Jostain ihmeen syystä Milja piti aina yliopiston maskotinasun visusti päällään vierailuiden aikana, eikä edes vaivautunut soittamaan ovikelloa tullessaan käymään, vaan marssi suoraan sisälle. No, jokainen tavallaan!

 photo marina2.png
Talossa juhlittiin myös pienimuotoisia kolmoissynttäreitä, kun Marinalle, Danielille ja Matiakselle sattui synttärit samaan aikaan.

 photo marina3.png
Tässä yhä varsin Eemelin näköinen teini-Matias, joka sai tavoitteekseen mammonan, mieltymyksikseen uima-asut ja ruskeat hiukset ja inhokikseen luovuuden.

 photo marina4.png photo marina5.png
Ja tässä kasvaneet kaksoset. Marina on selvästi enemmän Anssin näköinen, kun taas Daniel muistuttaa hyvin paljon äitiään.

 photo marina6.png
Karoliina oli alkanut pikkuhiljaa tapailemaan yliopistoaikaista tuttavaansa, Ahtia. Ahdin saatatte muistaa yhtenä Karoliinan make-over asiakkaista, joiden kanssa Karoliina päätyi suorittamaan maksua sängyn puolelle.

 photo marina7.png
Valitettavasti Ahti sattui kuitenkin olemaan erään Karoliinalle hieman epämiellyttävämmän ihmisen kanssa paras ystävä...

 photo marina8.png
Monen monta kertaa Ahti yritti suostutella Karoliinaa päästämään Immon sisälle taloon hengaamaan heidän kanssaan, mutta joka kerta Karoliina käännytti miehen ovelta takaisin kotiinsa.

 photo marina9.png
Koska Ahdin tyyli alkoi olla jo niin viime vuotta, päätti Karoliina muuttaa sitä hieman miehelle sopivammaksi. Parta sai miehen näyttämään hieman vähemmän yliopistolaiselta.

 photo marina10.png
Uuden poikaystävän mukana tuli yllättäen myös uusi raskaus. Tämäkään raskaus ei ollut suunniteltu, mutta Karoliina päätti pitää vauvan siitä huolimatta. Eivät kaksoset pikkusisaruksesta varmaan ainakaan pahastuisi. Kerttu ja Armaskin olivat oikein iloisia siitä, että saisivat lisää lapsenlapsia.

 photo marina11.png
Koska Ahti oli poikaystävä, eikä mikään pelkkä yhden yön juttu, olisi Karoliinan kerrottava hänelle ennemmin tai myöhemmin.
Vaikka Karoliina romantiikkatavoitteinen sattuikin olemaan, hän alkoi nyt jopa pohtimaan, olisiko se sittenkään niin kamala asia, jos Ahti muuttaisi taloon. Lapsetkin saisivat niin isähahmon ja hän apua lastenhoitoon.

 photo marina12.png
Koska Karoliina käytännössä ottaen asui puutarhassaan, hän kysyikin mielipidettä asiaan ensimmäisenä omenapuulta.
"Mitä mieltä sä oot, Omppu? Pitäisikö mun pyytää Ahtia muuttamaan tänne?"

 photo marina13.png
Vaikka Daniel ja Marina olivatkin kaksosia, olivat he luonteeltaan hyvin erilaisia joissakin asioissa. Daniel oli melkoisen ujo poika, kun taas Marina oli sosiaalisuuden multihuipentuma. Niimpä Danielia välillä hieman ahdistikin, kun sisko olisi koko ajan halunnut halia ja leikkiä yhdessä.

 photo marina14.png
Seuraavana päivänä Karoliina keskusteli tilanteestaan vanhempiensa kanssa. Armas ja Kerttu olivat okei sen kanssa, että Ahti muuttaisi taloon. Naimisiinmeno ei onneksi tullut vielä puheeksi, ei Karoliina ihan niin pitkälle ollut valmis vielä menemään.

 photo marina15.png
Ahtikin onneksi otti raskauden paremmin vastaan, kuin Anssi aikoinaan.
"Ai saadaanko me vauva? Hienoa! Tai siis... Kai sä aiot pitää sen?"

 photo marina16.png
Karoliina kertoi aikovansa pitää vauvan. Sen jälkeen hän ehdotti Ahdille, että tämä muuttaisi Tuulivirtojen taloon, että voisi olla aina lapsensa lähellä. Ahdille tämä kävi paremmin, kuin hyvin. Ahti oli jopa valmis muuttamaan välittömästi.
Ahdille lykättiinkin heti asiallisemmat vaatteet päälle ja mies pääse töiden hakuunkin.

 photo marina17.png
Ahti toivoi uraa liiketalouden parissa, joten hän otti vastaan työn myyntiedustajana. Elämäntoiveena Ahdilla on kuitenkin päästä urheilu-uran huipulle. Ahdilla on muuten mammonatavoite, kuten Matiaksella.

 photo marina18.png
Vaikka Karoliina olikin viihde-uralla jo korkealla, hän päätti silti vaihtaa alaa. Hänen suurin unelmansa oli yhä tulla julkkiskokiksi, joten uranvaihdos tuli tarpeeseen, jos hän haluaisi sen toteuttaa. Niimpä hän otti vastaan työn keittiömestarina. Tapansa mukaan hän kävi töissä normaalisti, vaikka olikin viimeisillään raskaana.

 photo marina19.png
... Ja heti ensimmäisenä työpäivänään hän onnistui myös ylenemään ravintoloitsijaksi.

 photo marina20.png
Myös Ahti yleni suoraan apulaisosastopäälliköksi.
Hänelle tuli kuitenkin töiden jälkeen hieman kiire...

 photo marina21.png
... Sillä Karoliinan synnytys oli juuri alkanut talon yläkerrassa.
"Ahtiii! Ahtiii! Missä se Ahtikin nyt taas luuraa?!"

 photo marina22.png
Syntyi kaunis sinisilmäinen ja punahiuksinen tyttövauva, joka peri ihonsa äidiltään.

 photo marina23.png
"Tää on kyllä ilmiselvä Ronja!", Karoliina totesi, kun Ahti ja vanhukset alkoivat kyselemään, mikä vauvan nimeksi tulisi.

 photo marina24.png
Ronja laitettiin asumaan samaan huoneeseen sisarustensa kanssa. Niin kaikkia kolmea olisi helpointa pitää silmällä toistaiseksi. Kunhan taaperot kasvaisivat kouluikään, he saisivat kaikki kolme omat huoneet.

 photo marina25.png
Uudesta vauvasta huolimatta Karoliina muisti huolehtia myös siitä, että kaksoset saivat tarpeeksi huomiota äidiltään. Pian he kasvaisivat jo kouluikäänkin, joten oli korkea aika opettaa heille tärkeitä taitoja.

 photo marina26.png
Koska talo alkoi olla aika täynnä ja Matias kaipasi uusia haasteita elämäänsä, hän päätti hankkia parit stipendit ja lähteä kohti yliopistoa. Viimeistään nyt Kerttu ja Armas tunsivat olonsa vanhoiksi, kun perheen iltatähtikin lensi vihdoin pesästä.

 photo marina27.png
Ahti oli varsinaisessa uraputkessa! Tällä kertaa hän yleni osastopäälliköksi.

 photo marina28.png
Vaikka Ahti ei Danielin ja Marinan isä ollutkaan, halusi hän olla osa lasten elämää. Ei hän halunnut lapsille isäksi ruveta, mutta kyllä hän halusi lapsille olla edes "äitin poikaystävä". Eivät kaksoset tuntuneet Ahdille omilta lapsilta, vaikka hän heidän kanssaan paljon olikin tekemisissä.

 photo marina29.png
Kerttu ja Armas päättivät viettää pienimuotoista vuosipäivää sen kunniaksi, että olivat olleet jo niin pitkään yhdessä. Paikalle kutsuttiin kaikki lapset, lasten puolisot ja lapsenlapset Matiasta lukuunottamatta, pojalla kun oli loppukokeet tulossa ja tenttikirja nenässä koko ajan kiinni.

 photo marina30.png
 photo marina31.png
 photo marina32.png
Paikalle saapuivat Iines ja Iineksen puoliso Armas, sekä heidän lapsensa Monica ja Miro.
Iines työskentelee nykyisin mystiikkauran huipulla kultin johtajana, jonka koko Leutolaakso tuntee. Armas sen sijaan unelmoi kapteeni sankarin ammatista ja onkin hyvää vauhtia matkalla siihen.

 photo marina33.png
Myös Taneli ja Milja eksyivät paikalle, kuten myös selvästi jostain huolissaan oleva Eemeli.
Eemeli asuu nykyään Iineksen ja Armaan luona ja toimii jonkinlaisessa lapsenvahdin roolissa.
Milja ja Taneli odottavat ensimmäistä lastaan ja yrittävät kovasti toteuttaa elämäntoiveensa illuusioiden mestariksi ja rock-legendaksi tulemisesta.

 photo marina34.png
Vaikka enimmäkseen juhlissa olikin kyse vanhusten vuosipäivästä, saatiin samaan juhlaan ahdettua myös kaksosten synttärit.

 photo marina35.png
Tässäpä siis kaksoset lapsena. Hämmentävän erinäköisiä, mutta suloisia molemmat.

 photo marina36.png
Kaksoset tulivat myös välittömästi toimeen serkkujensa kanssa, mikä oli hyvä juttu, sillä he luultavasti menisivät yliopistoonkin samaan aikaan.

 photo marina37.png
Juhlat osoittautuivat menestykseksi ja kaikilla oli oikein hauskaa. Karoliinalta juhlat jäivät valitettavasti välistä, koska hän oli töissä, mutta pystyisihän sellaiset järjestämään uudestaankin milloin vaan.

 photo marina38.png
Ahdille ja Karoliinalle kävi ilmeisesti taas pikkuinen vahinko, Karoliina kun huomasi olevansa taas vaihteeksi raskaana. Hän kuitenkin vannoi mielessään, että tämä muksu jäisi todellakin viimeiseksi.

 photo marina39.png
Ahti oli alkanut kyselemään Karoliinalta naimisiinmenosta. Mies olisi ollut valmis menemään kihloihin ja naimisiin vaikka heti, mutta Karoliina ei ollut asiasta ihan niin varma.
Ahti oli... ihan kiva, mutta ei mikään sellainen mies, joka saisi Karoliinalta jalat alta. Karoliina halusi pitää Ahdin elämässään, mutta vain samalla tavalla kuin nykyäänkin. Hän halusi Ahdin asuvan yhdessä hänen ja lasten kanssa ja auttavan arkiaskareissa, mutta ei hän naimisiin halunnut. Ei hän edes tajunnut, mitä niin hienoa naimisiinmenossa olisi ollut, jos kaksi ihmistä piti toisistaan, niin miksi siihen tarvittaisiin sormukset sitä todistamaan?
Onneksi Ahti sentään ymmärsi asioiden laidan, kun Karoliina hienovaraisesti vihjasi, että asiat olivat jo nyt hyvällä tolalla.

 photo marina40.png
Eikä asia todellakaan ollut niin, että Ahti olisi vaan maannut sohvalla tekemättä mitään. Nytkin hän yleni konttorinjohtajaksi ja tienasi aika mukavia summia töissä ja jaksoi silti puurtaa myös lasten ja kotitöiden parissa.

 photo marina41.png
Vaikka Iines olikin kunnioitetussa ammatissa ja vaati lapsiltaankin tiettyjä käytöstapoja, etteivät he pilaisi hänet mainettaan, oli Monica loppujen lopuksi normaali lapsi, joka tuli aina serkkujensa luo sikailemaan ihan olan takaa.

 photo marina42.png
Valitettavasti elämä ei voi aina olla yhtä juhlaa. Eräänä päivänä Kertun tultua töistä häntä vastassa oli Viikatemies.
Kerttu oli kuitenkin elänyt hyvän elämän, mennyt naimisiin, saanut lapsia, lastenlapsiakin ja viettänyt juuri vuosipäivää aviomiehensä kanssa, joten hänestä ei ainakaan tuntunut siltä, että jotain olisi jäänyt vielä tekemättä.

 photo marina43.png
Niimpä kantamammamme Kerttu lähti oikein rauhallisissa merkeissä, vastaan tappelematta.

 photo marina44.png
Samana iltana ehdittiin kuitenkin viettää myös iloisempaa tapahtumaa, oli nimittäin Ronjan aika kasvaa taaperoksi.

 photo marina45.png
Ronjasta kasvoi suloinen yhdistelmä kummankin vanhempansa geenejä.
Luonteeltaan Ronja on samanlainen siisti ja ujo marisija, kuin veljensä Daniel.

 photo marina46.png
Lomamatkallaan Karoliina oli tykästynyt Twikkii-saareen niin kovasti, että päätti nyt toteuttaa toiveensa ostamalla sieltä Tiilenpään linna- nimisen suuren talon. Hän unelmoi, että kunhan kaikki lapset olisivat ohittaneet taapero-iän, he voisivat lähteä sinne taas lomailemaan. Ja olisihan loma-asunnosta iloa varmasti myös tuleville sukupolville, kunhan Karoliinasta aika jättäisi!

 photo marina47.png
Siinä uudesta loma-asunnosta intoillessaan Karoliina alkoi tunte tuttuja pistoksia vatsassaan ja taas sitä mentiin!

 photo marina48.png
Vauva peri silmät isältään ja hiustenvärin äidiltään. Ihonväri oli vaalea, toisin kuin kummallakaan vanhemmista.
Tyttö nimettiin Petraksi.

 photo marina49.png
Koska Karoliina käytännössä ottaen asui kasvihuoneellaan, päätti hän myös yrittää päästä puutarhakerhon jäseneksi.

 photo marina50.png
Kolme puutarhakerhon jäsentä arvioivat Karoliinan puutarhan ja hän pääsikin mukaan puutarhakerhoon. Puutarhassa kuulemma oli vielä parantamisen varaa, mutta yleisilme oli siisti ja huoliteltu.

 photo marina51.png
Kertun kuoltua Armas tajusi, ettei hänelläkään luultavasti enää kovin paljoa aikaa olisi jäljellä. Niimpä hän päätti panostaa lapsenlapsiinsa olemalla mahdollisimman paljon heidän kanssaan.

 photo marina52.png
Karoliina sai toteutettua elämäntoiveensa ylenemällä vihdoin julkkiskokiksi. Nyt hän saakin sitten nauttia platinamielialasta loppuelämänsä. Hyvä, Karoliina!


 photo marina53.png
 photo marina54.png
Ottakaapa tähän loppuun vielä juuri syntymäpäiviään viettäneet Ronja ja Petra. Tuitui.

___________________________________________________________________

Nonnin, sori kun osan julkaisemisessa kesti melkein kuukausi, on ollut kauhea kiire mm. autokoulun kanssa.
Seuraavakin osa on jo julkaisua varten valmis, joten sen saan tänne varmaan vähän nopeammin, toivotaan ainakin niin :)
Kommenttia, anyone?


5 kommenttia:

 1. Oih, kiva osanen. Paljon lapsia talossa, harmillista nyt vaan kun tuli Kertun aika lähteä. Toivottavasti muksut kasvaa samaa tahtia ja lähtee yliopistoon serkkujensa kanssa. Kiva kun oli tuollanen nopeahko "sukukokous".

  Jatkoa vaan :) Minunkin tarinani jatkuu, siitä voit lukea etusivultani.

  VastaaPoista
 2. Kaikki lapset on hirmu suloisia, lempparini ovat varmaan Daniel ja Ronja (: pikku-Petra on myös tosi söpö <3
  Voi Kerttu ): noh, kaikista aika jättää ennemmin tai myöhemmin. Hyvä, että sai elää hyvän elämän.
  Karoliinalla menee lujaa, kun vahinkoraskauksia tulee kerran toisensa jälkeen : D toivottavasti Armas tajuaa, ettei Karoliina ole sitoutuvaa tyyppiä, eikä painosta sitä naimisiin :P Kiva, jos perhe joskus pääsee lomailemaan omaan loma-asuntoonsa (: oli jälleen kiva osa, jatka taas kun ehdit!

  VastaaPoista
 3. Voi että! Muksuistahan kasvaa valioyksilöitä! :D Tykkään Danielista erityisesti :3
  Tälleen salaisesti toivon kans, että Karoliina ja Ahti pääsevät joskus alttarille.... ;)
  Voi Kerttu parkaa ): Pääasia tosin on että nautti elämästään.
  Uuu, jospa jo seuraavassa osassa päästäisiin ihailemaan Twikkii-saarta..! ;)
  Oli muuten mukava nähdä miten Karoliinan sisarukset ovat elämäänsä jatkaneet. Harmitti tosin vähän Eemelin puolesta :D Milja se ei hevillä luovu laama-asustaan "Kerran laama, aina laama!"
  Matias ;___; ♥
  Jatkele (:

  VastaaPoista
 4. Uijui, miten ihania lapsia :3 Suosikkini on Petra, ihana siniset silmät/punaiset hiukset -yhdistelmä! Tykkään myös Danielista, eroaa tytöistä kivasti ihonvärinsä perusteella. Eikä, Kerttu :'( Onneksi naisella oli niin hyvä elämä, että lähti ihan suosiolla viikatemiehen matkaan. Oli mukava nähdä Karoliinan sisaruksiakin tässä osassa. Odottelen jatkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Huomasin vasta nyt, että olin unohtanut kommentoida tähän osaan, vaikka luinkin sen samantien kun sen julkaisit! Lukaisinpa sitten muistin virkistykseksi uudestaan :D

  Kaikki lapset ovat niin suloisia! Ja ihanaa että Karoliina löysi miehen jonka kanssa muuttaa yhteen. Tuohan se paljon apua ja turvaa, eikä tarvitse itsekseen tuollaista lapsikatrasta kasvattaa! :)

  Jatkoa odotellessa :>

  VastaaPoista